Bugetul local al municipiului Deva va pierde anul viitor 1,5 milioane de euro ca efect al modificării Codului Fiscal şi reducerii impozitului pe venit la 10%, ceea ce va determina scăderea cu 20% a salariilor nete în ianuarie, iar apoi o reducere a numărului de angajaţi după luna februarie 2018, a anunţat, la finalul şedinţei Consiliului Local, primarul municipiului, Florin Oancea.

Acesta a precizat că salariile nete ale angajaţilor din Primăria Deva vor scădea cu 20% de la 1 ianuarie 2018, deoarece, în lipsa resurselor, conducerea instituţiei nu poate majora salariile brute pentru a compensa efectul trecerii contribuţiilor sociale la angajaţi.

Nu vom majora salariile brute cu 24%, aşa cum au solicitat sindicatele din primărie, ca să se menţină actualul salariu net, începând de la 1 ianuarie 2018. Vom mai face o economie prin noua organigramă pe care o voi supune votului Consiliului Local, sper, în luna februarie, prin care un număr destul de mare de colegi vor pleca din administraţia publică locală. Salariile nete ale funcţionarilor din Primăria Deva vor scădea cu 20%, dar nu din cauza primarului sau a consilierilor locali, ci din cauza ordonanţei de guvern„, a declarat primarul Florin Oancea.

Edilul local a mai spus că taxele şi impozitele locale pentru anul 2018 rămân neschimbate, consilierii locali votând o hotărâre în acest sens. „Bugetul pierde aproximativ 1,5 milioane de euro prin modificarea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Dar cu toate acestea am preferat să nu mărim taxele şi impozitele locale în municipiul Deva”, a arătat Oancea.

El a menţionat că este nevoie de o reducere a cheltuielilor şi de o creştere a veniturilor, iar acest ultim deziderat poate fi rezolvat doar prin atragerea de noi investitori în oraş. În Primăria Deva lucrează circa 900 de angajaţi, dintre care 200 sunt plătiţi de la bugetul guvernamental. AGERPRES