Pe 10 ianuarie primarul Marius Martinescu s-a intalnit la sediul Primariei Municipiului Lugoj, cu Michael Page reprezentant al EPTISA Internacional, care este consultant tehnic al societatii Aquatim.
Actualmente firma de consultanta lucreaza la conceptia unui Masterplan privind alimentarea cu apa si epurarea apelor uzate pentru judetul Timis. Dupa finalizarea acestuia se va trece la intocmirea studiilor de fezabilitate care vor trebui aprobate de catre Comisia Europeana pentru a obtine ulterior finantari in cadrul Fondurilor de Coeziune.
Conform datelor actuale, Michael Page considera ca pentru rezolvarea problemelor de apa – canal la nivelul judetului Timis, mai sunt necesare investitii de aproximativ 1,2 miliarde Euro. In cazul in care municipiul Lugoj se va alatura viitoarei Asociatii de Dezvoltare Locala Timis, se vor identifica prioritatile privind infrastructura de apa si canal a orasului nostru, urmand ca aceastea sa fie finantate din fonduri europene.

Michael Page va reveni pentru discutii pe probleme strict tehnice saptamana viitoare. Cu aceasta ocazie se va face o analiza amanuntita a problemelor existente in reteaua orasului, se vor discuta proiectele de infrastructura apa-canal care au deja finantarea asigurata din surse locale si guvernamentale, precum si intentiile viitoare ale administratiei locale in acest domeniu, urmand ca ulterior sa se stabiliasca prioritatile si finantarea viitoarelor investitii in completarea celor care vor incepe deja in cursul acestui an.

Primarul Marius Martinescu astepta cat mai curand din patea Consiliului Judetean Timis si Aquatim, documentele finale privind infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Locala Timis, pentru a fi analizate si supuse spre aprobare Consiliului Local Municipal Lugoj.