Primarul de Iasi vrea control DNA la Finante

Primarul municipiului Iasi, social democratul Gheorghe Nichita, a declarat ca va cere Ministerului Finantelor Publice, Institutiei Prefectului si Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa-l verifice, pe motiv ca ar fi corupt, pe directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ), Anton Dobos. Totodata, Nichita il acuza pe Dobos ca serveste interesele liberalilor.
In cadrul unei conferinte de presa, Gheorghe Nichita s-a aratat revoltat ca un raport intocmit de o echipa de la DGFPJ care a efectuat un control la Clubul de fotbal Politehnica Iasi a ajuns mai intai la consilieri si abia dupa cateva zile la Primarie. “Directorul DGFPJ este suspectat de coruptie. Are vila in cartierul deputatului PNL Relu Fenechiu si a dovedit ca serveste interesele acestui partid. In mod normal, raportul controlului trebuia sa fie adus la cunostinta finantatorului de la Poli Iasi, municipalitatii, apoi sa ajunga la Prefectura, institutia care a cerut controlul, si apoi la liberali”, a spus Nichita.

De cealalta parte, Anton Dobos sustine ca raportul a fost inaintat consilierilor locali si judeteni pentru a-l analiza. “Nu stiu cum a ajuns la PNL, dar sigur el nu a plecat de la DGFPJ catre PNL”, s-a aparat Dobos. In ceea ce priveste vila din cartierul construit de firma deputatului Relu Fenechiu, Dobos a spus ca poate dovedi ca a incheiat un contract din 2002, cu mult inainte ca acesta sa detina functia politica.