simionescu_aurel_mare.jpgPrimarul Brăilei, Aurel Simionescu, nu este de acord să cheltuiască 400.000 lei cu organizarea unui referendum privind soarta câinilor comunitari, pentru a afla ceva ce ştie deja, şi anume că brăilenii vor să nu mai vadă câini pe stradă.

”Nu sunt dispus să facem acum referendum, ca să cheltuim patru miliarde de lei (n.r. vechi) şi să aflăm ceva ce ştim. Mai degrabă facem un adăpost sau dăm o altă formă actualului adăpost. Referendumul costă şi îmi dă un semnal pe care îl ştiu: cetăţenii ar vrea să nu aibă câini pe stradă. Cetăţenii nu sunt de acord cu eutanasierea, o altă majoritate, dar nu vor să aibă câini pe stradă. Între cele două poziţii, trebuie să vedem un program a la long, care înseamnă sterilizare, dar sterilizare în masă, care înseamnă păstrarea în adăposturi a unui număr mai mare de câini şi o implicare mai mare a cetăţenilor”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Simionescu.

Primarul a mai precizat că noul text de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân vine doar cu un lucru nou faţă de prevederile existente. ”Din ceea ce se spune, există un singur lucru nou şi, anume că am un termen de 30 de zile. În rest, ce se întâmplă vizavi de variantele puse acolo se întâmplă şi astăzi. Pentru câinii care sunt violenţi, bolnavi, bătrâni se aplică eutanasierea, ceilalţi sunt sterilizaţi, crotaliaţi, iar unii rămân în adăposturi. Nu este nimic schimbat”, a mai spus Simionescu. AGERPRES