Primarul Craiovei sustine ca nu va reduce personalul

solomon-antonie_.jpgPrimarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, a sustinut, miercuri, ca, in cazul in care Guvernul va emite o ordonanta prin care va obliga institutiile de stat sa faca reduceri de personal, el nu va respecta aceasta decizie pentru ca Primaria Craiova nu a fost afectata de criza.

“La noi nu este nicio criza, pentru ca noi tot timpul am fost in criza. Mai rau decat atat nu se poate. Craiova a fost in criza din momentul in care a fost atestata documentar. Daca ma iau dupa tot ce ne solicita Guvernul, ar trebui sa mai angajez, nu sa dau afara. Dar nu pot sa angajez, pentru ca este o ordonanta care imi interzice acest lucru pana la sfarsitul anului. Nu o sa respect acea ordonanta de Guvern care ma va obliga sa dau oamenii afara”, a declarat Solomon, intr-o conferinta de presa.

Primarul Craiovei si-a argumentat decizia sustinand ca Legea 215/2001 a administratiei publice locale defineste termenul de autonomie locala ca fiind nu doar administrativa, ci si financiara. “Autonomia locala priveste si organizarea, functionarea, competentele si atributiile, precum si gestionarea resurselor care apartin localitatii. Sursa de finantare pentru salariile functionarilor din administratia publica locala o reprezinta exclusiv bugetul local din taxe si impozite. Toate subventiile care vin la bugetul de stat au destinatie specifica”, a explicat primarul Craiovei.

In opinia lui Solomon, trimiterea oamenilor in somaj impovareaza bugetul de stat prin plata ajutorului de somaj ca forma de asistenta sociala, in functie de vechime, pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si 1 an, iar judetul Dolj se afla pe primul loc pe tara ca numar de someri, cu 28.000 de persoane, numarul lor fiind in continua crestere. Mai mult, Solomon a sustinut ca municipiul Craiova are cel mai mic numar de angajati in primarie in comparatie cu Timisoara, Constanta, Cluj si Iasi.