Primarul Craiovei solicită MS să nu transforme Maternitatea Filantropia în spital de suport pentru COVID-19

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, face un apel către Ministerul Sănătăţii să nu transforme Maternitatea Spitalului Municipal Filantropia în spital suport pentru COVID-19, afirmând că a fost “asaltat” cu mesaje de la cetăţeni alarmaţi că nu ar mai putea beneficia de serviciile medicale oferite în această unitate.

Edilul adresează MS rugămintea de a găsi alte variante de spitale municipale din judeţul Dolj pentru a deveni spitale de suport pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus şi aminteşte că municipalitatea din Craiova, prin spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, dispune de 436 de paturi, cel mai mare număr după Spitalul “Matei Balş” din Bucureşti.

“La 24 de ore de când s-a lansat ideea că şi Maternitatea Spitalului Municipal Filantropia trebuie să se transforme în spital suport pentru COVID-19, am fost asaltat cu mesaje şi telefoane de la cetăţenii craioveni, dar în special de la viitoare mămici care aşteaptă să nască în viitorul imediat sau familii în aşteptarea unui copil. Maternitatea Filantropia, incluzând secţiile de Ginecologie şi Neonatologie, modernizate recent de municipalitatea craioveană, este recunoscută la nivel naţional că dispune de condiţii deosebite de dotare şi spitalizare, dar şi de o asistenţă medicală de excepţie. Apelul acestor oameni disperaţi îl transmit mai departe pentru a fi preluat de DSP Dolj, dar în special de Ministerul Sănătăţii. Îl rog pe dl. secretar de stat Horaţiu Moldovan să încerce să găsească şi alte soluţii decât aceea de a restricţiona dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistenţă medicală în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicat.  Primarul municipiului Craiova menţionează că Spitalul Municipal Filantropia găzduieşte şi o Clinică de Hematologie cu adresabilitate în toată regiunea Olteniei. Potrivit sursei citate, în afară de cele 436 de paturi de la spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Craiova, municipalitatea craioveană a pregătit alte 164 de paturi pentru bolnavii cu coronavirus.

“În aceste condiţii, vă rog insistent să încercaţi găsirea şi altor variante la spitale municipale din judeţul Dolj – Spitalul Municipal ‘Prof. Dr. Irinel Popescu’ Băileşti, Spitalul Orăşenesc Segarcea, Spitalul Filişanilor, care pot deveni spitale suport pentru pacienţii infectaţi de coronavirus. Sunt vocea viitoarelor mămici, a părinţilor în aşteptarea unui bebeluş, dar şi a pacienţilor care suferă de diverse boli de sânge, care, în doar câteva ore, au tras un semnal de alarmă vizavi de posibila situaţie în care nu vor mai putea beneficia de servicii medicale urgente pentru necesitatea lor”, se mai arată în comunicat. AGERPRES