Primarul Craiovei nu mai vrea lucrari de mantuiala si licitatii masluite

Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, a declarat ca nu mai vrea lucrari de mantuiala si licitatii masluite de firmele de constructii care isi fac singure caietele de sarcini.
Solomon a afirmat ca in trei cartiere ale Craiovei – Calea Bucuresti, Craiovita Noua si Brazda – exista un proiect pilot castigat de o firma care realizeaza lucrari de asfaltare, refacere alei, trotuare, parcari, schimba bordurile.

“In Craiova, ne-am propus sa realizam lucrari de investitii care sa reflecte o preocupare mai buna din partea celor care realizeaza aceste investitii. Am fost si in alte orase si pot sa spun ca am ramas blocat de modul cum s-a muncit si vorbesc in special de infrastructura rutiera. Atunci am gandit ca in cele trei cartiere ale Craiovei – Calea Bucuresti, Craiovita Noua si Brazda – sa fie cateva zone pilot si in urma licitatiei care s-a tinut in urma cu doua saptamani, firma castigatoare a venit cu un proiect extrem de interesat. Daca vreti sa faceti comparatie o puteti face acum, azi, in Craiova, pe strada George Enescu si vedeti ce s-a intamplat acolo. Acum este un cartier occidental, dar, din pacate, pe o arie foarte restransa”, a spus Solomon.

Edilul sef al Craiovei spune ca nu mai accepta “lucrari de mantuiala facute de firme care au ajuns sa isi faca chiar caietul de sarcini si sa stabileasca preturi si sa vina in gasca la licitatie”.

“Vrem o competitie corecta, cu preturi mici si lucrari de super calitate. Vor fi refacute alei si trotuare in aceste cartiere, noi suntem zilnic si se plimbam pe acolo, pentru ca cei care lucreaza isi fac datoria si nu trebuie impinsi de la spate. Se vede diferenta dintre cei care lucreaza inginereste si cei care au doi-trei angajati platiti prost si care dupa ora 12,00 nu mai lucreaza, pentru ca se pune caldura”, a mai afirmat primarul Craiovei.