mazare_radu_.jpgPrimarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, luni, ca nu intelege de ce administratia locala este obligata prin lege sa trimita salariatii in concedii fara plata, in conditiile in care primaria putea sa gaseasca alte solutii pentru a face economie.

„Nu stiu cum fac astia la Bucuresti calculele, cum le fac si cu FMI-ul pe autonomia bugetelor locale, chiar nu inteleg. Daca stateam rau cu banii, probabil, ne strangeam si decideam noi de unde ne strangem, nu din niste servicii pe care sa le oferim cetatenilor. Am fi gasit alte solutii, poate stingeam din beculetele de iarna si nu trimiteam oamenii acasa”, a afirmat primarul Constantei.

Acesta a mentionat ca va respecta legislatia respectiva, pentru ca este convins ca, altfel, va fi tras la raspundere. „Nu am cum sa ocolesc legea si nici nu sunt dispus sa fac lucrul asta, pentru ca Basescu mai sta la Cotroceni, cat mai sta. Si sunt convins ca, oricum, daca as face lucrul asta cat mai e el, a doua zi sunt procurorii si Curtea de Conturi pe capul meu ca de ce nu respect legea”, a spus Mazare.

Edilul Constantei a afirmat ca el este „destul de speriat”, avand in vedere ca „am ajuns ca in Brazilia, daca nu si mai rau, in ceea ce priveste siguranta”, tinand cont de obligativitatea trimiterii oamenilor in concedii. „Ii obliga si pe politisti si pe ai nostri (n.r. din administratie) sa-i trimitem in concediu. Inseamna ca violenta va creste si e cel mai rau lucru ca un om sa traiasca intr-un oras unde nu este siguranta, pe de o parte. Pe de alta parte, vom trimite fortat, ca asta e legea si nu avem ce sa facem, din functionari acasa. Si asa avem foarte putini functionari si se va ingreuna si mai mult situatia. Si o sa vina omul sa ceara o autorizatie de la primarie si, in loc sa am 12 oameni in birou, o sa am doi oameni. Va dati seama ca va dura mai mult, vor fi cozi, vor fi nemultumiri si nu e in regula din moment ce noi reusim sa ne gospodarim cu banii”, a mai spus primarul Constantei, Radu Mazare. AGERPRES