mazare_radu_.jpgPrimarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, vineri, că a devenit îngrijorător faptul că, din cauza crizei, agenţii economici nu mai cumpără terenuri de la primărie, iar pe cele achiziţionate vor să le returneze şi să-şi primescă înapoi banii daţi pe ele.

„Oamenii nu mai doresc să mai cumpere terenuri de la primărie, cum le cumpărau până acum. Nu numai că nu mai doresc să cumpere terenuri, dar vor să le dea înapoi şi vor să reprimească banii pe terenurile cumpărate. (…) A început să devină îngrijorătoare situaţia. E vorba de sume mari, de milioane de euro anual”, a menţionat edilul, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal.

Potrivit acestuia, în ultimii ani agenţii economici au solicitat şi cumpărat terenuri lângă hoteluri pentru amenajarea de spaţii verzi, de piscine ori pentru extinderea activităţii şi au ajuns în situaţia de a nu le mai putea achita. ”Nu mai au bani să le plătescă, intră în faliment.(…) Noi le vindeam în rate terenurile. Iniţial au fost ratele pe 3 ani, când a început criza am aprobat extinderea acestor rate pe 6 ani. Luam o dobândă de 5% la valută, iar oamenii au plătit doi ani de zile şi vin şi spun că nu mai au bani…că vor să dea terenurile înapoi”, a afirmat Radu Mazăre. AGERPRES