Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca angajatii primariei vor primi cu aproape 200 de lei mai putin la salariu prin introducerea noului sistem de impozitare, decizie a Guvernului considerata de edil „incalificabila”.
„Discutam de un salariu mediu la primarie de 600-700 de lei, plus sporul de circa 500 de lei care era neimpozitat si se ajungea la un salariu mediu de 1.100-1.200. Acum, din astia 500 de lei nu vor mai primi decat 320 de lei. Eu n-am de unde sa suplimentez banii si nici n-am cum”, a explicat primarul Mazare. El a afirmat ca „tot romanul de-abia astepta sa intre in UE ca sa dispara taxele vamale si nici n-au disparut alea ca ei ne-au si pus alta pe cocoasa”.

Incepand cu luna februarie, numarul veniturilor care se impoziteaza s-a marit, printr-o decizie a Guvernului. 19,5% din valoarea veniturilor suplimentare va fi platita de angajator, iar angajatii vor suporta 9,5%. Printre noile venituri ce vor fi impozitate sunt primele de Craciun si de Pasti, alte stimulente si sporuri.