Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Municipal, că se pregăteşte ce-a de patra licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Cazinoului, monument arhitectonic inclus pe lista celor mai periclitate monumente de patrimoniu european.

„După trei ani, în care am asistat la trei licitaţii anulate, procesul de actualizare a documentaţiei trebuie reluat, dar conform sondajului de opinie, continuă colaborarea cu Compania Naţională de Investiţii (CNI). Timpul e necruţător, starea Cazinoului se schimbă de la o zi la alta şi de aceea am decis punerea lui în siguranţă. (…) Între timp, CNI a cerut actualizarea documentaţiilor pentru a purcede la cea de-a patra licitaţie de începere a lucrărilor. Sper să fie cu noroc. Astfel, am propus să aprobăm structura devizului aşa cum ne-a fost prezentat de CNI. Municipiul va sistematiza terenul, va consolida taluzul şi se va ocupa de utilităţi. Evident că odată cu CNI şi Primăria va demara o licitaţie. Mă bucur că specialişti, artişti şi voluntari au participat la punerea în siguranţă a Cazinoului şi mulţumesc celor care, cu eforturi proprii, au pus umărul la realizarea lucrărilor de consolidare a clădirii”, a declarat Decebal Făgădău.

În cadrul şedinţei de îndată, consilierii locali au aprobat abrogarea unui articol din precedentele hotărâri referitoare la transmiterea Cazinoului către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRP), ce prevedea faptul că obiectivul reintră în patrimoniul municipalităţii dacă în termen de 24 de luni de la predarea către CNI nu începeau lucrările de consolidare şi restaurare.

De asemenea, noua Hotărâre a Consiliului Local privind lucrările de reabilitare a Cazinoului aprobă Actualizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) ce prevede că Municipiul Constanţa va finanţa cheltuieli pentru serviciile şi lucrările de consolidare şi restaurare a Cazinoului din Constanţa în valoare de 14.574.959, 24 lei fără TVA, acest deviz fiind complementar reparaţiei capitale şi lucrărilor de reabilitare proiectate şi aprobate de CNI, în valoare de peste 90 de milioane de lei, ce vor fi finanţate de MDRP. AGERPRES