Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat că a semnat un contract de finanţare în valoare de 14,5 milioane lei, ce vizează prima etapă privind construirea unui nou spital modular, investiţia finală ridicându-se la 50 milioane de lei.

Noua unitate medicală modulară va avea capacitatea de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 de 100 de locuri, inclusiv 10 paturi ATI.

„Dragi constănţeni, am semnat contractul de finanţare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va creşte capacitatea de intervenţie în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecţioase. Astfel, vom fi pregătiţi să gestionăm aşa cum trebuie criza sanitară pe care o traversăm. La final, spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacităţii de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN şi radiologie) şi va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire şi tratament adecvate cazurilor de infecţie cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcţiunea de spaţiu de primiri urgenţe şi de izolare a pacienţilor cu suspiciunea sau confirmaţi COVID”, a scris primarul Constanţei pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, după ieşirea din actuala criză sanitară, spitalul modular va funcţiona ca unitate de rezervă timp de 10 ani.

Valoarea prezentului contract este de aproximativ 14,5 milioane de lei, urmând ca investiţia totală în noul spital modular să se ridice la circa 50 de milioane de lei.

Chiţac a precizat că este vorba de un al treilea proiect sanitar de anvergură, derulat în municipiul Constanţa. „Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanţa, după ce am anunţat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanţare fiind deja semnat) şi proiectul de construire a noului Spital Municipal

Policlinic, desfăşurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, am încheiat contractul pentru realizarea proiectării şi a întregii documentaţii necesare, astfel încât să depunem cererea de finanţare imediat ce se dă startul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR)”, a spus primarul Constanţei. AGERPRES