Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus ca acelor concetateni care arunca hartii sau mucuri de tigara pe jos le ofera posibilitatea sa mature murdaria pe care au facut-o, daca vor sa scape de amenda.
Primarul a explicat ca municipalitatea organizeaza periodic diferite campanii al caror scop este acela de a-i determina pe cetateni sa fie mai interesati de mediul inconjurator. Intr-una din aceste campanii, care va fi demarata inaintea Sarbatorilor de Paste, primarul va da posibilitatea ca acei care nu vor sa plateasca amenda primita pentru aruncarea pe jos a diferitelor gunoaie, sa puna mana pe matura si sa le stranga. „Le oferim o alternativa la plata amenzii. Politistii Primariei vor inspecta strazile municipiului, inarmati cu maturi si farase si ii vor intreba pe cei prinsi ca arunca resturi pe jos daca vor sa plateasca amenda de 100 sau 300 de lei sau doresc sa mature o portiune de trotuar”, a spus Emil Boc.

Reprezentantii primariei au declarat ca, in cursul anului 2006, au fost aplicate 50 astfel de amenzi, iar de la inceputul acestui an au fost date sase. Potrivit directorului tehnic al primariei, Sorin Apostu, serviciul de salubrizare va functiona inclusiv in sambata dinaintea Sarbatorilor de Paste, cand gospodinele inca mai fac ultimele pregatiri. De asemenea, in aceasta perioada, municipalitatea va strange gratuit frigiderele, dulapurile vechi, canapelele rupte si alte obiecte pe care oamenii le arunca de obicei atunci cand fac curatenia generala de primavara. Tot in cadrul acestei campanii va avea loc, miercuri, un mars al elevilor clujeni de la mai multe scoli si se va relua un concurs adresat asociatiilor de proprietari si care propune acordarea unor premii in valoare de 200.000 lei.