Primarul Cherecheş vrea atestarea municipiului Baia Mare ca staţiune turistică balneoclimaterică de interes naţional

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat ca a încheiat un contract de consultanţă pentru a putea demara procedurile de atestare a oraşului ca staţiune turistică balneoclimaterică de interes naţional.

“În prima etapă am încheiat un contract de consultanţă cu o firmă specializată pentru a demara procedurile care să permită atestarea oraşului ca staţiune turistică balneoclimaterică de interes naţional (…) Considerăm că oraşul se poate înscrie în această categorie, concomitent cu dezvoltarea unor servicii turistice adecvate, plus că oraşul a mai avut, în urmă cu mai bine de 75 de ani, acest statut, oferind servicii specifice acelor vremuri turiştilor străini, dar şi români. Avem un imens potenţial pe care trebuie să-l punem în valoare şi să-l adaptăm noilor cerinţe turistice, iar Baia Mare poate dovedi că merită acest statut”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, procedura de obţinere a statutului de staţiune balneoclimaterică a municipiului Baia Mare conţine o monografie completă a oraşului, fişa viitoarei staţiuni turistice având în completare strategia de dezvoltare şi promovarea turismului.

“Toate documentele necesare vor fi realizate de firma specializată, conţinând detaliile şi elementele care pun în valoare resursa turistică (…) Sunt optimist şi cred că, în timp, demersul nostru va avea efecte pozitive”, a menționat Cătălin Cherecheş.

În perioada interbelică, Baia Mare a fost cotată ca şi staţiune climaterică, având numeroase case de odihnă, dar şi un hotel renumit situat în centrul urbei, clădire pe care municipalitatea intenţionează să o cumpere. O parte din vechile case de odihnă sunt funcţionale, însă aici s-au mutat, în ultimi anii, sediile mai multor instituţii publice. AGERPRES