Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a a solicitat ca abonaţii casnici la serviciul public de apă furnizat de societatea Vital Baia Mare să fie păsuiţi la plata facturilor timp de patru luni de zile, restanţa urmând a fi recuperată în rate pe durata unui an.
„La nivelul Administraţiei Publice Locale continuăm adoptarea şi aplicarea măsurilor şi hotărârilor menite să susţină şi să protejeze băimărenii în criza generată de creşterea numărului de îmbolnăviri cu Coronavirus. În şedinţa de îndată a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare a fost adoptată, la iniţiativa mea, amânarea plăţii contravalorii serviciilor de apă şi canalizare pentru o perioadă de 4 luni”, a spus Cătălin Cherecheş.
Primarul a solicitat, în acest sens, şi convocarea unei adunări generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Maramureş. „Am solicitat Consiliului Local mandatarea mea în calitate de primar al municipiului Baia Mare şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Maramureş – cea care asigură furnizarea serviciilor de apă şi canalizare pentru cetăţenii din întreg judeţul – pentru convocarea Adunării Generale a acestei entităţi, în cadrul căreia voi propune şi vota pentru Municipiul Baia Mare şi pentru băimăreni, ca în lunile martie, aprilie, mai şi iunie să se suspende facturarea către cetăţeni a serviciilor de apă şi canalizare, urmând ca sumele aferente celor patru luni să fie eşalonate la plată pe o perioadă de 12 luni”, a declarat Cătălin Cherecheş.
Totodată, primarul municipiului Baia Mare a menţionat că are în vederea introducerea unor facilităţi la serviciul de apă şi canalizare pentru persoanele cu venituri mici. „Tot în ceea ce priveşte preţurile pentru serviciile de apă şi canalizare voi propune în şedinţa de Consiliul Local din data data de 30 martie, modificarea hotărârii de acordare a facilităţilor pentru cei cu venituri mici astfel încât să lărgim spectrul celor care beneficiază de reducere la apă şi canalizare, crescând la aproape dublu plafonul veniturilor la care ne raportăm atunci când aprobăm aceste reduceri, care vor fi acordate în cazul celor cu venituri foarte mici, de la 90% până la 50% pentru cei cu venituri uşor mai mari”, a susţinut Cătălin Cherecheş.
Societatea Vital Baia Mare este principalul distribuitor de apă în majoritatea localităţilor urbane şi rurale din judeţul Maramureş. AGERPRES