Primarul Catalin Flutur: “Sunt primii banii din fonduri structurale pe care ii aducem in Botosani si nu ne vom opri aici”

flutur_catalin_.jpgMunicipalitatea botosaneana va accesa in curand primii banii europeni din fondurile structurale, gratie unui proiect care are in vedere reabilitarea si reamenajarea retelei de drumuri ce va prelua traficul greu din municipiul Botosani. Anuntul pentru licitatia cu valoarea cea mai mare a unei lucrari realizata de Primaria Botosani a fost publicat pe Sistemul Electronic pentru Achizitii Publice, urmand ca dupa organizarea licitatiei sa fie semnat contractul de finantare pentru inceperea lucrarilor.

Proiectul castigat de municipalitatea botosaneana este o lucrare finantata din fonduri structurale a carei valoare este cuprinsa intre 31,9 si 32,1 milioane de lei fara TVA. Potrivit primarului Catalin Flutur, lucrarea va fi executata in trei tronsoane astfel incat licitatia va putea fi castigata de o singura firma sau de trei, in functie de oferta firmelor participante.

Edilul-sef al urbei a declarat ca este un proiect extrem de necesar orasului avand in vedere starea actuala a drumurilor de centura. “Zonele care implica reabilitare si amenajare necesitau o interventie de mult timp. Nu am intervenit in acele zone pentru ca nu am vrut sa cheltuim bani din bugetul local ci din fonduri europene. Sunt primii bani din fonduri structurale pe care ii aducem in oras si faptul ca suntem printre primele orase din tara care reusim acest lucru nu face decat sa ne bucure. Sunt convins ca va iesi o lucrare foarte buna pentru ca proiectul este promitator”, a declarat primarul Catalin Flutur.

Concret, proiectul intitulat “Realizarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a soselei de centura” va include pentru reabilitare sectoare din strazile Calea Nationala (bariera Dorohoi), Uzinei, Imparat Traian, Tudor Vladimirescu, Petru Rares, Calea Nationala (bariera Iasi) si Sucevei. In aceste zone va fi modernizat iluminatul public, se vor face supralargiri, realizarea unor piste pentru biciclisti, dar si doua intersectii giratorii la intrarile dinspre Iasi si Suceava. Tot pentru a accesa fonduri structurale, municipalitatea a depus proiectul privind constructia Parcului Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa Botosani care va fi realizat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, pe axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila a turismului regional si social”.

In valoare de aproximativ 83.991.699 lei, proiectul are in vedere constructia unui parc pe o suprafata de 483.860 de mp, in apropierea DN 29A, spre Suceava care va beneficia de un patinoar artificial pe perioada de iarna si care va fi utilizat atat pentru patinaj cat si pentru partidele amicale de hochei, iar vara acesta se va transforma in pista de rolleri. Un strand cu o lungime de 50 m prevazut cu o trambulina de 10 m si un tobogan pentru copii, plus plaja aferenta, un bazin de inot, sase terenuri de sport pentru tenis si baschet, trasee pentru biciclisti, locuri de joaca pentru copii dar si parcaje auto sunt doar o parte din beneficiile unuia dintre cele mai mari proiecte castigate de municipalitatea botosaneana cu bani europeni din fonduri structurale.

Articol realizat de Ionut Caluschi