Primarul Cătălin Flutur spune că rectificarea bugetară reprezintă “o mare ţeapă” pentru municipiul Botoşani

Primarul Botoşaniului, Cătălin Flutur, susţine că rectificarea bugetară făcută de Guvern reprezintă “o mare ţeapă” pentru municipiul pe care îl conduce. El a declarat că Botoşaniul a beneficiat la rectificare de sume mult mai reduse decât municipii mai mici precum Sfântu Gheorghe, Tecuci, Vulcan sau Sighişoara.

“A fost făcută o rectificare de buget pe care guvernanţii o numesc pozitivă. Este pozitivă, e adevărat, cred, dar doar pentru ei şi o parte din prietenii lor de la guvernare. Pentru noi la Botoşani este o mare ţeapă. În condiţiile în care am informat, am scris, am spus că doar pentru asigurarea funcţionării municipiului Botoşani, a aparatului propriu şi a instituţiilor din subordinea Consiliului Local ne-ar fi trebuit în jurul de 9,4 milioane de lei pentru salarii şi funcţionare, pe anexa pe care este cuprins şi municipiul Botoşani primim doar 1,51 milioane lei şi asta în condiţiile în care trebuie să ne dea cinci milioane de lei din diferenţa de impozit pe venit de la 42,75 la 60%, cum s-a angajat Guvernul la începutul anului”, a afirmat Flutur.

El a precizat că suma alocată de Guvern municipiului Botoşani este mult mai mică decât suma necesară pentru plata asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi, care se ridică la 1,93 milioane de lei. “Domnul ministru de Finanţe ne-a promis structurilor asociative, deci şi Asociaţiei Municipiilor din România, că va fi o problemă care se rezolvă la rectificare. Am aşteptat cu toţii această rectificare şi am primit o sumă pe măsura Botoşaniului şi modul cum privesc guvernanţii Botoşaniul”, a adăugat primarul Botoşaniului.

De altfel, Cătălin Flutur a lansat o invitaţie premierului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, ca în timpul vizitei pe care o au joi la Botoşani să facă o vizită la Primăria Botoşani pentru a explica modul de alocare a fondurilor. AGERPRES