Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a cerut vineri prefectului Eugeniu Avram să medieze o întâlnire cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) care construieşte centura de ocolire a oraşului, identificând câteva probleme care trebuie clarificate.

Edilul a afirmat că lucrările sunt realizate în proporţie de 60%, în ultimele trei luni lucrându-se mai mult decât într-un an şi jumătate de la deschiderea şantierului, şi că este necesară o întrevedere cu cei care derulează investiţia pentru a vedea şi dacă lucrarea va fi terminată în timp.

De asemenea, şeful serviciului de distribuţie a Electrica Satu Mare, Gheorghe Coicea, a afirmat că este necesară o întâlnire deoarece trebuie mutaţi mai mulţi stâlpi importanţi care alimentează Careiul cu energie electrică. „Este o mare problemă pentru că trebuie să se coreleze linia, trebuie schimbaţi stâlpi, nu ştiu cum vom realimenta municipiul Carei pe perioada lucrărilor. Este o problemă delicată şi serioasă în acelaşi timp deoarece afectează ambele circuite”, a spus Gheorghe Coicea.

Prefectul Eugeniu Avram a promis că va convoca o şedinţă cu toţi factorii responsabili astfel încât locuitorii din Carei să nu aibă de suferit. Construirea centurii de ocolire a municipiului Carei a început în 2012, lucările trebuiau finalizate în 15 martie 2014, dar s-a obţinut un nou termen. Valoarea totală a lucrării este de 38 milioane lei fără TVA. AGERPRES