Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a manifestat, marţi, îngrijorarea că nu vor fi suficienţi constructori pentru lucrările cu finanţare europeană, dând ca exemplu dificultăţile cu care Municipalitatea se confruntă în atribuirea unor contracte pentru reabilitarea reţelei de termoficare.

„Am o îngrijorare că nu vom avea suficienţi constructori pentru toate lucrările pentru care există finanţare din diversele programe europene. Vă dau un exemplu şi vă fac un anunţ. Am avut o licitaţie publică pentru 200 de milioane de euro lucrări de reabilitare a reţelei de termoficare pe care am anunţat-o cât am putut de bine şi pentru cinci loturi de câte aproximativ 40 de milioane de euro, am avut doar doi ofertanţi şi din fericire, am reuşit să atribuim (…). Un consorţiu a venit pe trei loturi, un consorţiu a venit pe două loturi, am reuşit să atribuim, sunt fericit, dar nu există concurenţă pe un contract de 200 de milioane de euro (…) Am trimis deja către sistemul electronic de achiziţii publice şi o să fie publicat în câteva zile, am trimis săptămâna trecută, la fel, 16 loturi reabilitare linii de tramvai 500 de milioane de euro”, a declarat Nicuşor Dan la conferinţa „Cum (NU) construim în România. Soluţii la provocările momentului”, organizată de DC Media Group.

El şi-a exprimat speranţa ca, pentru realizarea acestui obiectiv, să participe la licitaţie cât mai mulţi constructori. AGERPRES