Primarul Braşovului prezintă proiectele de investiţii ale municipalităţii pe 2012

piata-sfatului.jpgExtinderea Pasajului Fartec la ieşirea din municipiul Braşov care face legătura cu DN13 Braşov-Sighişoara, construirea a două parcări – una în zona Poiana Mică şi una lângă Spitalul Militar – în valoare de 30 de milioane de lei fiecare şi reabilitarea Pieţii Sfatului şi a zonei din jurul Bisericii Negre – sunt principalele proiecte de investiţii pe care municipalitatea le are în vedere în 2012, a declarat marţi, primarul George Scripcaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alte proiecte se referă la realizarea unui Centru multifuncţional de agrement în Poiana Braşov, realizarea unui proiect de 10 milioane de euro aflat în evaluare tehnico-financiară pentru care se caută finanţare europeană, cu o suprafaţă de 5000 de mp şi amenajări în aer liber pe o suprafaţă de 13.000 mp, precum şi modernizarea capetelor de linie, Roman, Rulmentul, Noua, Triaj ale Regiei Autonome de Transport, a precizat edilul Braşovului.

La acestea se adaugă proiectele începute în anul 2011 şi în anii anteriori cu finalizare în acest an. Este vorba despre Pasajul Independenţei construit peste calea ferată Braşov-Sighişoara care face legătura dintre cartierele Tractorul şi Bartolomeu cu restul municipiului, reabilitarea fostului cinematograf Patria şi transformarea acestuia într-un centru cultural modern unde va avea sediul şi Filarmonica Braşov, reabilitarea Sălii Sporturilor şi a Bazinului de Înot, modernizarea Grădinii Zoologice, şi continuarea programului de refacere a străzilor.

Proiectele au finanţare prin Programul Operaţional Regional, Planul Integral de Dezvoltare a Polului de Creştere Braşov, de la Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi din bugetul local. “Vom continua Programul iniţiat de primărie “Sport la şcoală” care vizează construcţia de săli de sport la şcolile generale din bugetul local,două astfel de săli fiind deja finalizate anul trecut la şcolile generale 17 şi 27. De asemenea, continuăm Programul de reabilitare termică pentru care avem documentele aprobate de Consiliul Local pentru 40 de blocuri, iar pentru alte 60 vom depune lista în prima şedinţă de Consiliul Local”, a spus Scripcaru.

În prezent se lucrează la proiectul de buget local pentru 2012, care va fi acelaşi ca anul trecut,cea mai mare parte fiind direcţionată către proiectele de investiţii derulate din bugetul primăriei sau pentru co-finanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene. “Vom asigura de asemenea sumele pentru subvenţiile prevăzute pentru agentul termic, transportul în comun, social, cultură. Nu vom face nici o cheltuială pentru dotări sau amenajări. Proiectul de buget va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 4 februarie după ce în prealabil va fi supus dezbaterii publice”, a spus Scripcaru. AGERPRES