Primarul Braşovului, Allen Coliban, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ia în calcul obţinerea unei finanţări private pentru organizarea celei de a doua ediţii a Forumului Oraşelor Verzi (FOV), după ce Consiliul Local nu a aprobat, joi, alocarea unor sume necesare organizării evenimentului.

Edilul a spus că votul negativ al consilierilor PNL şi PSD, care au decis ca suma necesară sonorizării evenimentului – 150.000 de lei – să fie transferată la rezerva bugetară, „pune sub semnul întrebării organizarea evenimentului”.

Noi vrem să facem FOV, indiferent de piedicile care ni se pun şi îl vom face. Dar, astăzi, avem un mare semn de întrebare, cum îl facem, la ce scară şi dacă trebuie cumva să regândim tot planul„, a afirmat Coliban.

În acest context, edilul a menţionat că, în prezent, se analizează inclusiv posibilitatea obţinerii unor sponsorizări.

Cea de-a doua ediţie a FOV este programată pentru perioada 5-11 septembrie şi are un buget estimat de 800.000 de lei, cu 135.000 de lei mai mult ca ediţia de anul trecut.

Cu toate acestea, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, anul acesta se va încerca reducerea cantităţii tipăriturilor legate de eveniment, care anul trecut au costat 70.000 de lei.

FOV 2022 are ca activităţi principale organizarea Conferinţei internaţionale de politici publice de mediu, la Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov, activităţi iniţiate de municipalitate pentru promovarea acţiunilor verzi, precum şi activităţi pentru publicul larg: sportive, culturale, de educaţie şi divertisment derulate alături de parteneri de implementare, societăţi nonprofit, instituţii publice, societăţi comerciale. AGERPRES