scripcaru_george_2008.jpgInfiintarea Politiei Locale si suplimentarea atributiilor comparativ cu cele ale Politiei comunitare este un lucru foarte bun, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, primarul Brasovului, George Scripcaru.

„Este foarte bine ca are atributii in plus si ma refer aici mai ales la inspectia in constructii sau pe probleme de urbanism pentru ca de foarte multe ori inspectorii primariei, cand mergeau pe teren, erau amenintati si nu-si puteau desfasura treaba. De asemenea, extinderea atributiilor in ceea ce priveste ordinea publica le va da posibilitatea sa actioneze mult mai eficient fata de ceea ce se intampla acum cu politia comunitara, care nu avea un cadru legal pentru a lua deciziile cu promptitudine”, a explicat Scripcaru.

El crede ca o parte dintre angajatii actuali ai Politiei Comunitare nu vor putea fi incadrati la Politia locala pentru ca nu au studiile necesare. Odata cu publicarea normelor metodologice de aplicare a legii se va sti si care sunt conditiile pentru ca actualii angajati ai Politiei Comunitare sa treaca la Politia locala. Odata cu formarea Politiei locale, probabil ca si atributiile politiei municipiului Brasov vor fi altele si se va lucra mai bine decat pana acum cu reprezentantii acestei structuri, a mai precizat George Scripcaru. Legea privind infiintarea Politiei locale a fost votata marti, la Senat, urmand sa fie dezbatuta si votata si de Camera Deputatilor, camera decizionala. AGERPRES