Primarul Brăilei vede referendumul pentru demiterea sa drept o pierdere inutilă de timp, nervi şi bani

simionescu__aurel.jpgPrimarul de Brăila, Aurel Simionescu, a declarat joi că acţiunea de strângere de semnături, demarată de Noua Republică filiala Brăila, pentru organizarea unui referendum pentru demiterea sa, este ‘o pierdere inutilă de timp, nervi şi bani’ şi că mult mai nimerită ar fi o consultare a cetăţenilor în legătură cu proiectele majore pe care şi le doresc în oraş.

“Eu cred că unii, din lipsă de ocupaţie, îşi găsesc o treabă de genul acesta. Noi trebuie să mergem mai departe şi să ne rezolvăm problemele. Avem proiecte pe care trebuie să le continuăm. Astfel de idei nu fac decât să creeze o stare de tensiune. Eu le-aş propune să facem o dezbatere publică, în care să îi întrebăm pe brăileni despre proiectele majore pe care şi le doresc în Brăila. Dacă în toată această perioadă ar fi stat cineva degeaba, nu am mai fi avut investiţii în valoare de 200 de milioane de euro”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Noua Republică Brăila a anunţat miercuri că a declanşat acţiunea de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu, pe care îl acuză de proasta gestionare a banului public.

Filiala Noua Republică îl consideră pe primarul Aurel Simionescu vinovat de pierderea procesului prin care Primăriei Brăila i s-a aplicat o corecţie financiară de aproximativ 25 de milioane de lei, reprezentând 25% din valoarea lucrării de reabilitare a Bulevardului Dorobanţilor.

În caietul de sarcini pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor de modernizare a Bulevardului Dorobanţi se cerea existenţa unei staţii de betoane la maxim 50 de kilometri de locul lucrărilor şi a uneia de mixturi betoane la maxim 80 de kilometri, condiţie considerată discriminatorie de Controlul Autorităţii de Audit din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a propus o corecţie financiară de 24,49 milioane de lei.

Prin sentinţa civilă din 10 aprilie 2012 a Curţii de Apel Galaţi, Primăriei Brăila i s-a respins contestaţia la măsura luată de MDRT şi a pierdut dreptul la recurs, sentinţa rămânând definitivă.

Decizia organizării referendumului de demitere a primarului Simionescu a fost luată având în vedere “gravele încălcări ale legislaţiei privind achiziţiile publice în cazul atribuirii lucrării de reabilitare a Bulevardului Dorobanţi, prin construirea unui caiet de sarcini cu dedicaţie şi faptul că terminarea lucrărilor la Bulevardul Dorobanţi se va face din fonduri proprii, în condiţiile în care nu sunt bani pentru încălzirea şcolilor, asfaltarea tuturor străzilor din cartierele municipiului şi finalizarea reţelei de canalizare din cartierul Radu Negru, Lacu Dulce şi Chercea”.
AGERPRES