Primarul Brăilei este mulţumit de rezultatele sistemului video de supraveghere a municipiului

simionescu__aurel.jpgPrimarul din Brăila, Aurel Simionescu, s-a declarat mulţumit de rezultatele sistemului video de supraveghere a municipiului, care a fost implementat anul trecut cu fonduri europene în valoare de 2,1 milioane de lei. De la punerea în funcţiune a sistemului şi până în prezent poliţiştii au putut depista câţiva hoţi, un număr mare de cerşetori care pretindeau că sunt infirmi şi au obţinut şi imagini de la mai multe accidente auto.

“Avem primele efecte ale camerelor de supraveghere. Eu nu aş vrea să ne trezim cu persoane supărate pentru că li se prezintă un anumit fapt pe care l-au săvârşit în oraş şi care lor li se pare că este normal. Unora li se pare normal să arunce pe geam hârtii, pachete de ţigări, să schimbe roata maşinii în mijlocul drumului. Eu nu cred că trebuie să facem o vânătoare de astfel de greşeli, dar vreau să se ştie că atunci când se întâmplă nişte lucruri, în foarte multe cazuri ele pot fi vizualizate”, a declarat luni Simionescu.

La sfârşitul lunii noiembrie, Primăria Brăila a finalizat instalarea a 266 camere video prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, prin care au fost amplasate mai multe camere video în zonele cu potenţial infracţional crescut. Investiţia a presupus instalarea camerelor video în intersecţii şi puncte strategice din oraş, în vederea creşterii siguranţei cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii. AGERPRES