Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a anunţat intenţia municipalităţii de a construi o reţea de iluminat public paralelă cu reţeaua actuală, aflată în proprietatea distribuitorului de energie electrică E.On Moldova.

Edilul susţine că actualul sistem de iluminat este învechit, iar proprietarul nu investeşte în el. De asemenea, el acuză compania E.On Moldova că întârzie intervenţiile atunci când apar avarii la reţeaua de iluminat public.

„Vom face o adresă pentru preluarea în continuare a acestui sistem de iluminat public, dacă noi vom mai fi eligibili pentru reabilitarea lui. Dacă nu, iau în calcul construirea unui nou sistem de iluminat public, chiar dacă acest lucru se va face pe suprafeţe restrânse, urmând să solicităm deţinătorului să dezafecteze reţeaua existentă. Această reţea este foarte veche şi creează foarte multe probleme. Avem deseori zone extinse din municipiul Botoşani de iluminat public care nu sunt alimentate, avem intervenţii care sunt întârziate pentru refacerea acestor deficienţe, avem corpuri care sunt învechite, stâlpi care sunt afectaţi şi cabluri în subteran care se defectează foarte des”, a afirmat Cosmin Andrei.

Primarul din Botoşani susţine că a purtat discuţii cu reprezentanţii E.On Moldova pentru cumpărarea reţelei de iluminat public, însă preţul solicitat a fost mult mai mare decât capacitatea administraţiei locale de a plăti.

Cosmin Andrei susţine că proprietarul actual al reţelei de iluminat a solicitat o sumă de peste 10 milioane de lei. AGERPRES