Primarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, nu îi va permite noului viceprimar liberal să semneze toate documentele din instituţie

portariuc_ovidiu.jpgPrimarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, aşteaptă ca filiala PNL să propună oficial noul viceprimar al oraşului, însă anunţă că nu îi va permite acestuia să semneze toate documentele din instituţie.

Social-democratul Ovidiu Portariuc a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că viceprimarii îşi vor da semnăturile doar pe documentele care trebuie să fie semnate de ei.

“Nu-i necesar să generăm o birocraţie în plus într-un sistem şi aşa extrem de birocrat, pentru că toate aceste semnături în plus ar însemna mai mult timp de aşteptare pentru cetăţean. Legea spune că viceprimarii semnează documente în limita atribuţiilor pe care le au”, a afirmat social-democratul Ovidiu Portariuc. Liberalii, care au propus-o pentru funcţia de viceprimar pe Cătălina Lupaşcu, cea care ocupă, în prezent, funcţia de inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar, au solicitat ca noul viceprimar să îşi pună semnătura pe toate documentele din primărie, după un model aplicat la Consiliul Judeţean.

Funcţia de viceprimar ce revine liberalilor a rămas vacantă după ce luna trecută Viorel Iliuţă, care este şi preşedinte al filialei municipale a PNL, a demisionat în urma unor divergenţe cu primarul Ovidiu Portariuc. AGERPRES