Taxele şi impozitele locale aferente anului 2022 pentru populaţia şi agenţii economici din Botoşani vor fi majorate, a declarat primarul municipiului, Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, municipalitatea va creşte nivelul impozitelor pe construcţii, terenuri şi autoturisme, însă precizează că „va fi un nivel suportabil”, care se află în acest moment în studiul specialiştilor Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.

„Banii valorează mai puţin. Avem un indice de inflaţie publicat zilele acestea de Institutul Naţional de Statistică, cu un procent de 7,4%, care este foarte mare şi avem nevoie de bani la Primăria municipiului Botoşani pentru toate serviciile publice pe care le oferim cetăţenilor. Pentru dezvoltarea municipiului, pentru locuri de parcare, pentru plata iluminatului public , pentru ordine şi siguranţă avem nevoie de mai mulţi bani. Dacă aşteptăm o dezvoltare a municipiului, nu o putem face cu acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor care nu a mai fost indexat şi suntem printre puţinele municipii din ţară la nivelul minim al taxelor şi impozitelor locale, pentru că această majorare nu s-a făcut până acum etapizat, pentru ca impactul să nu fie foarte mare, dar nevoile municipiului sunt într-o continuă dinamică”, a afirmat Andrei.

Primarul Botoşaniului a mai menţionat că administraţia locală va oferi persoanelor fizice şi juridice posibilitatea de a fi scutite de majorările de întârziere, dacă îşi vor achita restanţele în primele trei luni ale anului viitor. AGERPRES