Primarul Aradului este anchetat de procurorii DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a aflat de la procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Timisoara, ca este invinuit oficial de luare de mita si abuz in serviciu.
La iesirea de la audieri, Gheorghe Falca a declarat ca la intalnirea pe care a avut-o cu procurorii anticoruptie i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile si ca a fost rechemat la audieri vineri, 2 februarie. Impreuna cu edilul-sef al Aradului, si viceprimarul orasului, Tiberiu Decany, a fost instiintat ca este urmarit pentru abuz in serviciu.

Gheorghe Falca este anchetat pentru vanzarea, catre o firma privata, a unui teren de cinci hectare din centrul orasului, sub pretul pietei. Suspiciunile care planeaza asupra acestei tranzactii pornesc de la faptul ca firma respectiva a vandut ulterior terenul la un pret mult mai mare. Aceasta a fost a doua intalnire a lui Gheorghe Falca cu procurorii anticoruptie, la termenul precedent el precizand ca n-a facut parte din comisia care a negociat vanzarea si ca pretul nu i se pare mic. Firma Elecon Plus, care a achizitionat terenul de la municipalitate la pretul de 800 de mii de euro, l-a revandut apoi cu trei milioane si jumatate de euro. Ancheta DNA a fost demarata in urma unei plangeri semnate de o persoana a carei identitate nu a fost facuta publica de procurori.