chiliman_andrei_.jpgPrimarul sectorului 1, Andrei Chiliman, cere Guvernului sa grabeasca procedurile pentru transmiterea Parcului Bordei din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti in administrarea primariei pe care o conduce.

”Ratiunea acestei interventii e refacerea totala a parcului si redarea lui bucurestenilor, inclusiv a suprafetei de 5.000 mp, detinuta in prezent de Costica Constanda. Aceasta suprafata reintregeste Parcul Bordei. Am promis bucurestenilor ca voi duce aceasta lupta pana la capat, pentru a recupera spatiile verzi amenintate de interese imobiliare. Consider ca Parcul Bordei trebuie sa intre in administrarea Sectorului 1, singura comunitate care s-a batut pentru salvarea sa,” a declarat Chiliman.

El a adaugat ca in acest fel se va preveni orice tentativa a majoritatii PDL-PNG din Consiliul General al Capitalei de a da dreptul vreunui ”apropiat” sa construiasca blocuri in zona, distrugand astfel patrimoniul verde al Capitalei.

Consiliul Local al Sectorului 1 a decis, la sfarsitul lunii septembrie, sa inainteze Guvernului, Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, solicitarea de a trece Parcul Bordei din administrarea CGMB in administrarea sa. Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 10 octombrie, decretul pentru promulgarea Legii privind declararea de utilitate publica a terenurilor situate in Bucuresti- zona „Parcul Bordei”.