Primarul din Sfantu Gheorghe, Almos Albert, este nemultumit de starea statiei CFR din municipiu si cere Ministerului Transporturilor sa aloce bani pentru modernizarea ei.
Almos Albert a declarat ca singura „investitie” facuta in ultimii ani in aceasta gara a fost o zugraveala, cata vreme aceasta ar avea nevoie de lucrari serioase de reabilitare si modernizare, nu numai in interior, ci si in exterior, referindu-se inclusiv la spatiile dintre caile ferate.

Primarul a mentionat ca va solicita fonduri pentru reabilitarea cladirii, desi a mai facut acest lucru si anul trecut, fara nici un folos.

Primaria Sfantu Gheorghe intentiona sa demareze inca din primavara anului trecut lucrarile de amenajare a intregii zone din fata garii, dar a amanat proiectul sperand ca-l va putea derula in paralel cu modernizarea statiei. Proiectul prevedea inlocuirea buticurilor inestetice din fata garii cu chioscuri standardizate, amenajarea de locuri de parcare si spatii verzi.

Statia CFR Sfantu Gheorghe este in prezent departe de ceea ce ar trebui sa fie o gara europeana. Aceasta este locuita de oameni fara adapost care dorm in sala de asteptare de la clasa a II-a, iar cea de clasa I e inchisa tot timpul.

Biroul de preluare a bagajelor de mana din incinta garii nu functioneaza, iar singura toaleta publica este deschisa doar ziua, pentru ca firma de salubritate a considerat nerentabil sa asigure serviciul si pe timpul noptii.

Mai mult decat atat, pe peron nu mai exista niciunul dintre cele patru ceasuri care indicau ora exacta, acestea fiind demontate pentru a se economisi banii cheltuiti cu repararea si fixarea lor. Ordinul a venit in urma cu cativa ani de la Regionala CFR Brasov si a fost valabil pentru toate statiile din subordine.