Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, şi-a exprimat într-o conferinţă de presă, joi, dezamăgirea faţă de modul cum locatarii din multe blocuri au răspuns la proiectul privind montarea de centrale termice de scară.

„Faptul că dintr-un total de aproximativ 750 de scări de bloc am centralizat răspunsuri de la circa 100 denotă lipsă de responsabilitate, în primul rând din partea preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de locatari”, a afirmat sursa citată. În opinia sa, este vorba de o slabă informare a cetăţenilor, după cum mulţi administratori au interese ca situaţia să rămână neschimbată.

< "Un lucru este sigur, şi anume că nu se va mai putea asigura căldură prin actualul sistem centralizat de termoficare, care are pierderi tehnologice mari", a mai precizat edilul şef al Alexandriei. Consilierii municipali au aprobat în urmă cu două luni un împrumut bancar pentru achiziţionarea a circa 120 de centrale termice de scară, ca alternativă la actualul sistem centralizat. Centralele nu vor putea fi montate decât dacă locatarii aprobă, noul termen stabilit de primărie pentru obţinerea acordului lor fiind 25 mai.

Deocamdată există certitudini pentru 29 de astfel de centrale. În Alexandria mai sunt branşate la sistemul centralizat, care nu mai funcţionează din luna martie, circa 6.400 de apartamente, municipalitatea fiind hotărâtă ca din iarna viitoare să renunţe la subvenţiile din bugetul local şi să acorde doar ajutoare de căldură pentru familiile cu venituri mici. AGERPRES