Primarul ales Cristian Gentea şi membrii noului Consiliul Local Piteşti au depus jurământul, pe 19 noiembrie, la aproape opt săptămâni de la alegerile din 27 septembrie.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de spectacole a Filarmonicii Piteşti, în format restrâns, din cauza restricţiilor impuse pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Iată că în sfârşit am depus şi eu jurământul, mă bucur că am făcut acest lucru pe data de 19 noiembrie, nu doar de ziua bărbaţilor (…), ci şi de ziua cercetătorului şi proiectantului (…) şi îmi face mai uşoară trecerea de la ziua de ieri la ziua de astăzi, pentru că (…) nu e deloc uşor să pleci de undeva unde ai lucrat 33 de ani”, a declarat Gentea, care a ocupat anterior funcţia de director adjunct securitate nucleară la Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni.

„Au trecut aşadar două luni de zile şi am observat în această perioadă că piteştenii au aşteptări de la administraţia nou-aleasă şi este absolut normal, chit că până astăzi nu am avut nicio calitate legală ca să iau vreo măsură. Dar de astăzi nu mai avem nicio scuză şi trebuie să trecem la treabă”, a mai spus primarul Piteştiului.

Convocarea CL Piteşti a fost posibilă după ce Tribunalul Argeş a respins, pe 13 noiembrie, cererile de invalidare a doi consilieri.

Instanţa a respins, ca nefondate, apelurile formulate de Instituţia Prefectului Argeş şi filiala Partidului Mişcarea Populară PMP). Instituţia Prefectului ceruse invalidarea mandatului de consilier al fostului primar social-democrat Cornel Constantin Ionică, declarat incompatibil, iar PMP solicitase invalidarea mandatului lui Dănuţ Dinu, exclus din partid după alegeri.

Judecătoria Piteşti admisese încă din 7 octombrie cererea de validare a alegerii social-democratului Cristian Gentea în funcţia de primar.

Cristian Gentea (PSD) a câştigat alegerile din 27 septembrie cu 34% din voturi. El îl înlocuieşte în funcţie pe social-democratul Cornel Constantin Ionică, după ce acesta nu a mai candidat pentru un nou mandat, fiind declarat incompatibil. AGERPRES