Primariile valcene vor fi interconectate printr-o retea electronica de comunicare securizata

Consiliul Judetean Valcea a adoptat o hotarare prin care se aproba asocierea tuturor celor 11 localitati urbane ale judetului in vederea realizarii unei retele virtuale de comunicare securizata de tip intranet.
“Proiectul se intituleaza ‘Guvernare electronica in judetul Valcea prin interconectarea polilor de dezvoltare locala intr-o retea virtuala securizata’, iar principalele responsabilitati legate de punerea lui in practica ii revin CJ Valcea, care va acoperi toate cheltuielile, precum si eventualele depasiri ale bugetului estimat initial. Tot noi vom asigura managementul si implementarea si sustenabilitatea proiectului pe o perioada de minimum 5 ani”, a precizat Dumitru Buse, presedintele CJ Valcea.

Potrivit presedintelui CJ Valcea, realizarea retelei securizate intranet este fundamentata pe cele trei prioritati ale componentei fondului de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local, adica cresterea calificarii personalului specializat in gestionarea serviciilor publice, introducerea de noi instrumente, proceduri si mecanisme care sa conduca la imbunatatirea gestionarii fondurilor la nivel local si mai ales managementul serviciilor publice, precum si dezvoltarea parteneriatului la nivelul comunitatilor locale pentru accesarea in viitor a fondurilor europene structurale, de coeziune si pentru agricultura.

Costurile estimative de implementare a proiectului se ridica la aproape 127.199 euro, contributia CJ Valcea fiind de aproape 19.080 euro, respectiv o co-finantare de 15%, restul fondurilor urmand sa fie asigurate prin programele Phare 2005 si Phare 2006 – Reforma Sectorului Administratiei Publice.

Primariile care vor fi conectate prin intranet sunt cele din municipiile Ramnicu Valcea si Dragasani, alaturi de cele din orasele Baile Govora, Baile Olanesti, Babeni, Balcesti, Berbesti, Brezoi, Calimanesti, Horezu si Ocnele Mari.