Primăriile sălăjene primesc sprijin financiar pentru plata arieratelor şi cofinanţarea unor proiecte

Primăriile din Sălaj vor primi în 2014 de la Consiliul Judeţean aproape şase milioane de lei pentru plata arieratelor şi susţinerea unor programe de dezvoltare locală, alte 2,5 milioane de lei urmând a fi repartizate de instituţia judeţeană în cursul anului, pentru susţinerea unor proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Consilierii judeţeni a aprobat în unanimitate, luni, alocarea sumei de 8.179.000 lei, reprezentând cota de 20% din impozitul pe venit şi din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală, pe anul 2014.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat luni, 500.000 de lei au fost acordaţi primăriilor din judeţ pentru cofinanţarea de centre de zi pentru copii şi adulţi, 450.000 lei cofinanţare pentru “Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice şi Persoane cu Handicap” din Crasna şi 4.785.000 lei pentru achitarea arieratelor administraţiilor locale, provenite din neplata lucrărilor de investiţii.
Consilierii au aprobat şi repartizarea ulterioară a sumei de 2.444.000 lei pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care vor necesita cofinanţare locală, unităţilor administrativ-teritoriale care au în derulare programe, au încheiate contracte cu autoritatea de management şi gestiune a acestora şi contracte de execuţie.

Primăriile au mai primit, suplimentar, 730.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor privind întreţinerea drumurilor comunale. AGERPRES