Primariile salajene cer bani de la buget, desi n-au colectat taxele locale

Toate cele 61 de primarii salajene cer bani pentru echilibrarea bugetelor locale, invocand faptul ca sumele de care dispun nu le sunt suficiente pentru a asigura pana la sfarsitul anului cheltuielile lunare legate de intretinere si de plata salariilor personalului.
Directorul Trezoreriei din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, Veronica Sandor, a declarat ca, fara nici o exceptie, toate primariile, inclusiv ale celor patru orase, au cerut Ministerului Finantelor diferite sume de bani pentru echilibrarea bugetelor pe anul in curs, dar ca nici una dintre ele n-a reusit pana acum sa adune de la populatie banii prevazuti din impozite si taxe. Veronica Sandor a mai spus ca propunerile venite de la primarii au fost transmise Ministerului Finantelor, dar a adaugat ca sumele suplimentare vor fi alocate in functie de gradul de colectare de la cetateni a impozitelor si taxelor locale. Dupa calculele celor de la Finante, la aceasta data, necesarul pentru suplimentarea bugetelor locale ar fi, in Salaj, de 4,6 milioane de lei.

Seful Trezoreriei a adaugat ca la mijlocul anului in curs, suma realizata la nivel de judet pentru echilibrarea bugetelor locale a fost de 6,86 milioane de lei, in timp ce pentru anul 2007 suma programata este mai mult decat dubla, de 15,7 milioane de lei.