spataru-camelia.jpgTermenul de depunere a documentatiei pentru obtinerea unei finantari in vederea construirii sau finalizarii unei cladiri cu destinatia de camin cultural sau casa de cultura este 8 iulie 2007, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.
Executivul a discutat, la propunerea Ministerului Culturii, calendarul de realizare a proiectului de investitii privind realizarea si reabilitarea asezamintelor culturale din mediul rural. „Asa cum stiti, potrivit Programului National privind construirea de asezaminte culturale, promovat de Guvern, in mediul rural si mic urban vor fi construite aproximativ 300 de asezaminte culturale noi si vor fi reabilitate alte cateva sute. Guvernul doreste sa asigure, in localitatile mici sau in zona rurala, spatiile adecvate pentru desfasurarea activitatilor culturale, care sa contribuie la
dezvoltarea spatiului rural si la reducerea decalajelor dintre urban si rural”, a declarat Camelia Spataru.

Administratiile locale care detin proiectul tehnic si documentatia detaliata de executie sau studiul de fezabilitate vor avea prioritate la obtinerea finantarilor pentru construirea de asezaminte culturale in acest an. Vor putea obtine finantare si administratiile locale care nu detin documentatiile necesare, dar
care demonstreaza ca au capacitatea tehnica si financiara de a se incadra in termenul maxim de finalizare, adica 31 decembrie 2008.

Pentru lucrarile de finalizare a constructiei cladirilor incepute, se va acorda prioritate constructiilor care se vor finaliza pana la data de 15 decembrie 2007, respectiv 1 iunie 2008, in functie de stadiul de la care se reia executia lucrarilor.