Primăriile doljene nu doresc să se ocupe de programul “Laptele şi cornul”

lapte-corn.jpgPrimăriile din judeţul Dolj nu doresc să se ocupe pe cont propriu de programul “Laptele şi cornul”, pentru care Consiliul Judeţean alocă în acest an suma de 13,3 milioane lei, la care se adaugă încă 1,5 milioane lei pentru distribuţia de mere în şcoli.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, pentru Agerpres că CJ a dorit să transfere către comunităţile locale organizarea licitaţiilor şi distribuirea acestor produse pentru elevii claselor I-VIII şi pentru cei din grădiniţele cu program de 4 ore, însă doar o primărie a răspuns că ar fi interesată.

“În acest sens am trimis o circulară către toate cele 111 primării din Dolj şi am întrebat care vor să se implice direct în licitaţia şi distribuţia acestor produse. Iniţial au răspuns 20 că ar fi disponibile, după care a rămas una singură, respectiv comuna Celaru, care îşi distribuie singură aceste produse şi organizează licitaţia. Noi am crezut că de-a lungul timpului, în fiecare localitate s-au dezvoltat brutării, centre de lapte, astfel încât la copil să ajungă produse proaspete”, a declarat preşedintele CJ Dolj.

Potrivit sursei citate, în acest an, faţă de anii precedenţi, CJ a dorit distribuirea la pachet, adică firma care câştigă licitaţia să distribuie şi laptele şi cornul în acelaşi timp, nu să ajungă un produs înaintea altuia cu două ore. Licitaţia pentru “Laptele şi cornul” are loc, joi, 8 septembrie, iar preşedintele CJ Dolj a afirmat că “speră că vor fi firme din Dolj, astfel încât produsele să ajungă proaspete, oamenii să aibă de lucru şi taxele să fie plătite tot în judeţ”. AGERPRES