Primăriile din Vrancea vor avea maxim 3.306 funcţionari

Primăriile din judeţul Vrancea vor avea, în total, un număr maxim de 3.306 angajaţi, conform propunerii trimise de Instituţia Prefectului Vrancea către Ministerul Administraţiei şi Internelor. După primirea validării de la MAI, propunerile vor fi transmise autorităţilor locale vrâncene care, la nivelul judeţului, vor trebui să disponibilizeze 224 din actualii angajaţi.

Noile organigrame vor trebui aprobate de consiliile locale şi Consiliul Judeţean până la 16 august. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, cei mai mulţi funcţionari vor lucra la Consiliul Judeţean pentru care a fost stabilit un număr maxim de 467 posturi. Secretarul judeţului, Raluca Dan, a arătat că nu vor fi operate reduceri de personal în urma aplicării OUG 63/2010.

”În urma analizei realizată la nivelul Consiliului Judeţean ar urma să mai avem circa 95 de posturi vacante’, a precizat secretarul judeţului. În cazul municipiilor, la Focşani vor rămâne 696 de funcţionari iar la Adjud vor rămâne 159 de funcţionari. În primăria oraşului Mărăşeşti vor rămâne 102 funcţionari, alţi 91 de funcţionari la Panciu şi 81 de salariaţi la primăria Odobeşti. În cazul primăriilor din comune s-a stabilit un număr maxim de 1.710 funcţionari pentru cele 68 de administraţii locale. AGERPRES