Primăriile din judeţul Tulcea nemulţumite de limitele teritoriale ale localităţilor lor

Aproape o jumătate din primarii tulceni sunt nemulţumiţi din cauza hotarelor stabilite de Legea privind delimitarea teritorială, în vigoare din 1968, conform prefectului judeţului, Lucian Simion.
‘Sunt 20 de comune cu probleme rămase nerezolvate. Cea mai stringentă este cea a comunei Maliuc (din Delta Dunării – n.r.) care are litigii cu toţi primarii învecinaţi’, a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, prefectul Lucian Simion.

Divergenţele dintre autorităţile comunale datează de câţiva ani, Prefectura judeţului adresând ministerului de resort dosarele primite de la primari.

‘Dosarele au fost returnate în teritoriu sperându-se la o mediere între părţi, având în vedere schimbările produse la vârful unor comune’, a mai spus prefectul Simion.
Până la finele săptămânii, cei 20 de primari nemulţumiţi de graniţele stabilite de legea din anul 1968 vor fi invitaţi la sediul Prefecturii pentru a discuta pe tema limitelor comunelor, dacă nu se va ajunge la o înţelegere dosarele urmând să ajungă în instanţă.

‘Fiecare primar invocă faptul că are teren în zona celuilalt. S-au dat titluri de proprietate, iar unii plătesc taxe şi impozite la alte primării decât cele în raza cărora au terenurile. Fiecare primar doreşte să aibă cât mai multe proprietăţi şi să încaseze cât mai multe taxe’, a menţionat prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion.

Printre comunele care de-a lungul timpului şi-au exprimat nemulţumirea din cauza limitelor teritoriale se află Chilia Veche, Pardina, Mahmudia, comune aflate în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, dar şi Jijila şi Baia, comune din zona de terasă a judeţului Tulcea. AGERPRES