Consilierii judeteni din Olt au decis repartizarea sumei de 7,3 milioane de lei pentru 80 de localitati din judet, majoritatea aflate in blocaj financiar de aproape doua luni.
In ultimele doua luni, primarii din peste 50 de localitati din judet s-au plans de lipsa fondurilor si de faptul ca banii de care dispuneau bugetele locale nu au putut acoperi nici plata salariilor angajatilor administratiilor locale. Pentru reglementarea situatiei si depasirea blocajelor financiare CJ Olt a repartizat joi, din fondurile proprii si fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia CJ, suma de 7,3 milioane de lei. Banii vor fi folositi de primarii in principal pentru achitarea unor plati restante si pentru plata salariilor angajatilor administratiilor locale pana la finele acestui an.

Cea mai mare suma, 250.000 de lei, a fost alocata municipiului Slatina, urmat de municipiul Caracal cu 220.000 de lei, in timp ce localitatile din mediul rural au primit sume intre 10.000 si 25.000 de lei. Consilierii au aprobat joi si acordarea sumei de 135.000 de lei pentru 12 lacasuri de cult ortodox din judet. Bisericile pentru care CJ Olt a alocat joi sume intre 5.000 si 20.000 de lei se afla in lucrari de reabilitare, printre acestea aflandu-se si Manastirea Calui, unul dintre cele mai vechi lacase de cult din judet, dar si din tara, datand din secolul al XVI-lea si aflata in reabilitare de peste 4 ani.