Primariile din judetul Olt au intrat in blocaj financiar

Majoritatea primariilor din judetul Olt au intrat deja in blocaj financiar si au restante la plata ajutoarelor sociale si a salariilor cadrelor didactice, a declarat presedintele Consiliului Judetean Olt, Jenel Copilau (foto).
In unele localitati din mediul rural profesorii nu au primit nici salariile pentru luna mai iar ajutoarele sociale nu au mai fost platite din aprilie. De asemenea, nici un cadru didactic nu a mai primit banii pentru concedii, care in anii anteriori au fost platite inainte de inceperea vacantei scolare.

“In aceste conditii de saracie a bugetelor locale ar fi mare lucru daca primariile vor fi capabile din bugetele proprii macar sa-si plateasca un sfert din salariatii proprii. La municipii, situatia este ceva mai buna, dar in aceasta luna si fondurile lor vor fi complet epuizate”, a afirmat Copilau.

Consiliul Judetean Olt si primariile din judet au nevoie pentru acoperirea necesitatilor financiare de minim 150 de miliarde lei. “Am solicitat permanent aceasta suma de cel putin o luna, stiind ca urmeaza blocajul financiar dar nu am primit nimic. Nu stim ce se va intampla in urmatoarele luni din cauza lipsei fondurilor. Asteptam rectificarea bugetara dar suntem destul de sceptici”, a completat presedintele CJ Olt.