Un număr de şase primării din judeţ au solicitat, în această lună, Prefecturii Gorj înaintarea Ministerului Administraţiei şi Internelor adreselor de deblocare a posturilor unice din cadrul instituţiilor pentru a putea face angajări de personal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Gorj, Alina Iordăchescu, până pe data de 5 septembrie, cele şase primării au înaintat solicitările pentru deblocarea a 11 posturi unice, cele mai multe la primăria comunei Bărbăteşti.

„Primăria Băleşti solicită aviz pentru angajări pe posturile de inspector în cadrul Compartimentului Secretariat şi Relaţii Publice şi pentru un post de femeie de serviciu. De asemenea, la Dăneşti este nevoie de muncitor cu calificare de lăcătuş mecanic, în timp ce la Primăria Godineşti se cere deblocarea unui post de consilier asistent la Registrul Agricol. Tot la solicitările din această lună, primarul din Runcu a trimis aviz pentru obţinerea deblocării unui post de electrician şi a unuia de operator la tratarea apei tehnologice, primăria Bărbăteşti a înaintat o solicitate în care doreşte angajarea pe trei posturi unice vacante – de şofer, muncitor necalificat şi inspector în cadrul Compartimentului Urbanism, amenajarea teritoriului, control, disciplină în construcţii, achiziţii publice – şi ultima solicitare a venit acum câteva zile de la primăria Roşia de Amaradia care solicită deblocarea a două posturi pentru a se putea face angajări pe un post de poliţist local şi pe un altul de inginer agronom”, a declarat, miercuri, Alina Iordăchescu.

Din luna mai şi până în prezent, peste 20 de primării au solicitat deblocarea a zeci de posturi, o parte dintre acestea primind deja avizul favorabil al MAI. AGERPRES