cancescu_aristotel_.jpgPlenul Consiliului Judeţean Braşov a votat luni fondurile pe care instituţia le-a alocat primăriilor din judeţ pentru anul 2014, sume mult mai mici decât au solicitat.

„Acest buget, de care personal nu sunt deloc încântat, l-am împărţit cu greu, dar din fericire s-a ajuns la un consens cu celelalte partide, cu partidele care au reprezentanţi în administraţiile publice locale şi a fost votat în unanimitate. Am votat deocamdată împărţirea banilor pe localităţi, iar bugetul propriu al CJ care încă nu este finalizat va fi votat săptămâna viitoare, pe 30 ianuarie. Am făcut o proiecţie a bugetului propriu şi m-am speriat cât de puţini bani rămân pentru investiţii”, a declarat preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, după şedinţa de plen.

„Este clar, Braşovul are nevoie de sprijin şi va trebui să obţinem un sprijin financiar. De aceea, am hotărât să facem un împrumut de cinci milioane de euro, este o sumă limitată, dar gradul de îndatorare ne permite acest lucru, nu este o problemă. O parte, în jur de trei milioane de euro, va merge către lucrările de la aeroport, iar restul pentru alte proiecte şi cofinanţări. Pentru mine, pe creier există două investiţii, aeroportul şi continuarea modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă”, a mai spus Aristotel Căncescu.

Potrivit acestuia, se va lucra şi la drumuri şi la celelalte spitale din subordinea CJ, „dar la Spitalul Judeţean de Urgenţă investiţia privind etapa a doua de modernizare a spitalului trebuie terminată repede”. „Doctorii nu prea sunt încântaţi că trebuie să se restrângă în alte spaţii până la finalizarea lucrărilor, a fost foarte greu să negociem cu ei această restrângere până se termină lucrările, dar trebuie ca lucrările să se facă rapid pentru ca oamenii să nu sufere prea mult”, a adăugat Aristotel Căncescu. El a adăugat că pentru şedinţa care va avea loc în 30 ianuarie când se va aproba bugetul propriu al CJ va invita toţi parlamentarii de Braşov, tocmai pentru a le solicita sprijinul.

Bugetul total împărţit pe localităţi de la CJ este de 41,8 milioane de lei, la care se adaugă sumele pe care trebuie să le primească de la Direcţia de finanţe din impozitul pe venit şi din cotele defalcate din TVA şi bugetele proprii ale primăriilor, unele foarte mici, de un milion de lei cum este cazul localităţii Ticuş.

Cei mai mulţi bani de la CJ au primit localităţile Făgăraş – 2,9 milioane de lei, Zărneşti – 2,4 milioane de lei şi Feldioara – 2 milioane de lei, iar municipiul Braşov şi oraşele Răşnov şi Codlea nu au primit niciun leu. AGERPRES