Primăriile din Botoşani afectate de inundaţii vor fi sponsorizate de Transgaz

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a oferit unui număr de 13 primării din judeţul Botoşani, care au fost afectate de inundaţiile din luna iunie, o sponsorizare în valoare de 7 milioane de lei.

Contractele de sponsorizare dintre Transgaz şi unităţile administrativ-teritoriale beneficiare au fost semnate, luni, la Instituţia prefectului.

“Fără acest ajutor, eu consider că nu puteam duce această misiune de recontrucţie a caselor afectate de calamităţi la bun sfârşit. Ceea ce ne dorim noi este ca cel puţin o cameră să fie locuibilă la fiecare casă afectată. Cred că se poate îndeplini acest lucru, cu ceea ce am primit până acum”, a afirmat prefectul Cristian Roman. Cea mai mare parte din suma sponsorizată de Transgaz, 3,5 milioane de lei, a fost alocată municipiului Dorohoi, unde au fost distruse de ape aproximativ 400 de case.


“Astăzi (n.r. – luni), semnăm cu Trangaz un contract de sponsorizare pentru Dorohoi, care este de 3,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă 80 de case care puteau fi construite de la zero. Sper ca până în iarnă o cameră să fie locuibilă”, a declarat primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu. La rândul său, prrimarul comunei Mihăileni, Laurenţiu Barbacaru, a subliniat că “valoarea morală a gestului celor de la Transgaz depăşeşte valoarea materială”. AGERPRES