Primăriile Deva şi Petroşani renunţă la “Zilele Oraşului” şi redirecţionează banii spre spitale

Primarii municipiilor Deva, Florin Oancea, şi Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, au anunţat că la viitoarele şedinţe ale consiliilor locale vor propune ca banii alocaţi pentru organizarea Zilelor Oraşelor să fie redistribuiţi spitalelor din cele două localităţi în vederea asigurării echipamentelor medicale necesare în lupta împotriva virusului COVID-19.

Valoarea totală a fondurilor se ridică la 740.000 de lei, din care 400.000 de lei vor fi redirecţionaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă de către Primăria Deva şi 340.000 de lei vor fi realocaţi de Primăria Petroşani către Spitalul de Urgenţă din localitate.  “La următoarea şedinţă de Consiliu Local, voi propune consilierilor spre aprobare un proiect de hotărâre prin care să renunţăm la organizarea Zilelor Devei din acest an, iar toţi banii alocaţi pentru acest eveniment să fie direcţionaţi către Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Suma alocată prin buget Zilelor Devei în acest an este de 400.000 lei. Aceşti bani vor ajuta acum la salvarea de vieţi”, a notat primarul municipiului Deva, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

La Petroşani, suma disponibilă, de 340.000 de lei, este formată din finanţarea pentru Zilele Municipiului Petroşani şi din toate finanţările nerambursabile de la domeniile tineret, sport şi culte. “Am luat decizia ca toate sumele ce urmau să fie alocate pentru finanţările nerambursabile din bugetul local – domeniile Sport, Tineret şi Culte – să fie direcţionate către Spitalul de Urgenţă Petroşani, Asistenţă Socială sau orice alte măsuri administrative necesare pentru a depăşi această situaţie pandemică. De asemenea, anul acesta vom renunţa la organizarea Zilelor Municipiului Petroşani, iar banii care ar fi urmat să îi alocăm în calitate de coorganizator vor fi, de asemenea, redirecţionaţi. În total, este vorba despre 340.000 de lei, după cum urmează: 40.000 de lei – Tineret şi Sport, 200.000 de lei – Culte şi 100.000 de lei – Zilele Municipiului Petroşani”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul localităţii, Tiberiu Iacob Ridzi. AGERPRES