Primariile de comune din Tulcea au ramas fără răspuns la contestaţii

Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului (ADDJ) Tulcea speră ca măcar încă patru proiecte depuse de primării pentru finanţare prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) să fie declarate câştigătoare.

Directorul ADDJ, Dan Drăgan, a declarat miercuri pentru AGERPRES, că toţi cei 11 primari, membri ai asociaţiei, ale căror proiecte nu au primit până în momentul de faţă finanţare au depus contestaţii, răspunsul final fiind aşteptat cel mai probabil luna viitoare.

”După părerea mea, toate proiectele care în momentul de faţă întocmesc 66 de puncte au şanse 100% să primească finanţare. Este vorba de Ciucurova, Dorobanţu, Ostrov şi Luncaviţa care prin judecarea contestaţiei în favoarea lor vor ajunge la 66 de puncte. Noi sperăm ca mai mult de patru, dar minim patru comune să primească finanţare”, a afirmat directorul asociaţiei, Dan Drăgan.

Conducerea ADDJ a amintit că din cele 15 cereri de finanţare întocmite de asociaţie pentru comunele tulcene în vederea accesării fondurilor oferite prin Măsura 322 – Renovarea şi Dezvoltarea Satelor, într-o primă etapă au primit finanţare comunele Dăeni, Stejaru şi Grindu, o altă comună, Mahmudia, decizând să îşi retragă cererea de finanţare, din cauza unor probleme tehnice.


”Toate cererile depuse, cu excepţia comunei Peceneaga, toate au fost declarate eligibile, dar au fost depunctate la criteriile ‘Social’ şi ‘Cultural’. În cazul comunei Peceneaga însă, aceasta a fost depunctată din cauză că o parte din investiţiile prevăzute în proiect au fost cuprinse într-o hotărâre de Guvern pentru care nu s-a alocat finanţare şi pentru care se pare că nici nu vor fi identificate resurse financiare”, a menţionat directorul Drăgan. La finele lunii trecute, primarul comunei Luncaviţa, Ilie Ştefan, a declarat că toţi primarii tulceni sunt hotărâţi să depună contestaţii după ce le-au fost respinse proiectele pentru finanţare prin Măsura 322 – Renovarea şi Dezvoltarea Satelor a FEADR, după ce într-o primă fază doar patru proiecte, cele ale comunelor Murighiol, Dăeni, Grindu şi Stejaru au primit finanţare. AGERPRES