Primariile covasnene ar putea ajunge in instanta

Dupa ce, in urma cu doua saptamani, se plangea de necorectitudinea primariilor in privinta publicarii listelor cu spatiile medicale ce pot fi scoase la vanzare conform Legii 236/2006, Colegiul Medicilor Covasna a decis sa dea in judecata primariile.
Legea 236/ 2006 prevedea ca toate primariile ce detin legal cabinete medicale sa faca publica lista acestora spre a putea fi scoase la vanzare, cumparatorii urmand a fi medicii de familie. Termenul a expirat insa pe 15 august, majoritatea primarilor covasneni declarandu-se impotriva acestei legi, deoarece cabinetele respective apartin domeniului public.

Kerekes Jeno, presedintele Colegiului Medicilor Covasna, a semnalat faptul ca nicio primarie din judet nu a publicat o lista a cabinetelor ce ar putea fi scoase la vanzare. Considerand ca legea nu este aplicata in judetul Covasna, Kerekes a anuntat ca primariile vor fi date in judecata de catre Colegiu. Conform statisticilor, in judetul Covasna 170 de medici beneficiaza de 90 de astfel de cabinete, toti fiind dispusi sa le cumpere, mai ales ca legea permite achizitionarea acestor spatii in rate.