Primariile argesene nu raporteaza exact cazurile de copii cu parinti plecati in strainatate

copil.jpgDirectia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges nu dispune de o evidenta exacta a numarului de copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate, intrucat raportarile facute de unele primarii sunt inexacte si incomplete.

“In evidentele noastre se afla in acest moment putin peste 2.000 de copii ai caror parinti sunt plecati din tara. Noi centralizam insa datele care vin de la primarii. Se intampla ca aceste date sa fie incomplete sau sa nu ne fie furnizate deloc”, a declarat marti directorul general adjunct al DGASPC Arges, Florian Pena.

Pena considera ca nu intotdeauna este vorba de rea vointa din partea reprezentantilor administratiilor locale, fiind si situatii in care, din diverse motive, cazurile sunt ascunse de familiile copiilor si nu ajung la cunostinta autoritatilor.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a afirmat ca, din datele pe care le detine, numarului copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate nu trece de 3.000. “In Arges nu a existat niciodata un fenomen masiv de plecare in strainatate, ca in alte judete, asta si datorita unei situatii mai bune pe piata muncii din judet. A existat mereu o oarecare stabilitate. (…) Din cate stiu, intre 2.500 si 3.000 de familii se afla in aceasta situatie”, a declarat Nicolescu. AGERPRES