Primarii din judetul Vrancea au fost invatati cum sa intervina in caz de inundatii catastrofale, in cadrul unei intalniri privind „Managementul riscului in caz de inundatii”, care a avut loc la Prefectura.
La intalnire a participat si Teodora Lungu, directorul Directiei Apelor Siret, care le-a spus primarilor ca, in acest moment, nu terenurile sunt importante de aparat, in caz de inundatii, ci localitatile rurale si urbane. „In Europa, terenurile agricole sunt folosite ca si debusee pentru acele perioade in care apar viituri. Si noi vom incerca sa identificam astfel de terenuri pentru a putea preveni efectele catastrofale ale inundatiilor”, a spus Teodora Lungu.

La randul sau, prefectul Ion Oprea le-a atras atentia primarilor asupra faptului ca albiile raurilor care traverseaza comunele lor sunt pline de deseuri si PET-uri care se pot transforma in veritabile obstacole in calea apelor, in caz de inundatii. In acelasi timp, luni s-a stabilit infiintarea unor Ecocentre, cu prioritate in scolile din mediul rural, intr-o sala dotata cu calculatoare si prevazuta cu spatiu suficient pentru prezentarea materialelor informativ – educationale. In aceste Ecocente se vor desfasura activitati de formare in managementulul riscului la inundatii, adresate tuturor cetatenilor comunitatii.