Primarii vasluieni au fost avertizati de conducerea DGASPC

Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si protectia Copilului (DGASPC) Vaslui le-a atras atentia primarilor din judet cu privire la faptul ca trebuie sa colaboreze cu asistentii sociali, deoarece problematica sociala este mai complexa de la an la an.
Directorul general al institutiei, Ionel Armeanu-Stefanica, a declarat ca in multe cazuri, asistentii sociali din primarii sunt pusi de edili la alte treburi, activitatea legata de problematica sociala fiind afectata.

“A fost foarte greu sa-i convingem pe primari sa angajeze persoane calificate la birourile de asistenta sociala, dar am reusit acest lucru. Acum ne confruntam cu o alta problema. In multe primarii asistentii sociali sunt pusi sa asigure relatiile cu publicul, sa faca pe agentii agricoli sau sa presteze diverse alte activitati care nu au nico legatura cu pregatirea lor. Le cer primarilor sa lase specialistii sa-si faca treaba, deoarece sunt multe probleme de ordin social care trebuie rezolvate”, a spus Ionel Armeanu-Stefanica.